Putopisno predavanje "Od mora do vrha - Maroko Atlas 2015.

 

 

Pozivamo vas na putopisno predavanje "Od mora do vrha - Maroko Atlas 2015. planinara i motivacijskog govornika Mateja Perkova prilikom kojeg će predstaviti i knjigu "Želim dotaknuti nebo".

 

 

Kada: 4. studenog 2022., u 18 sati

Gdje: općinska vijećnica u Bedekovčini. Pogledaj kartu ovdje

 

Ekspedicija From sea to summit - Morocco 2015. Pothvat je mladog visokogorca Mateja Perkova iz HPD Kapela Zagreb. Ovo je prva hrvatska ekspedicija od mora
do vrha, a cilj je bio upoznati ljepote Maroka uspinjući se na najviši vrh sjeverne Afrike Toubkal (4167m) startajući od obale Atlantskog oceana. U sklopu ekspedicije koja je trajala mjesec dana ispenjano je još nekoliko izazovnih visokih vrhova u masivu centralnog gorja Atlas, a mladi putopisac posjetio je i marokanska urbana središta Marrakesh, romantičnu Casablancu i prijestolnicu Rabat.
Zanimljivo predavanje o jedinstvenoj ekspediciji popraćeno je brojnim lijepim fotografijama koja nastoje publici približiti šarenilo Maroka i ljepotu najatraktivnije afričke planine koja
razdvaja Mediteran i Saharu.

 

O autoru:

Matej Perkov rođen je u Koprivnici 11.9.1983. godine. Završio je srednju školu i fakultet turističkog usmjerenja, radio je na Sveučilištu Libertas, a sada djeluje samostalno kao freelancer predavač. Planinarenjem se bavi dugi niz godina, a svoja putovanja prenosi publici preko zapaženih predavanja koja održava po cijeloj Hrvatskoj i preko članaka koje objavljuje na raznim web portalima i časopisima. Autor je nekoliko stručnih tekstova iz područja planinskog turizma. Čest je gost na osnovnim i srednjim školama, gdje mladima održava motivacijska predavanja s primjerima svojih visokogorskih iskustava. Nositelj je visokog, najvišeg i posebnog priznanja za Hrvatsku planinarsku obilaznicu, te priznanja za promociju HPD Kapela nakon samostalne ekspedicija „Monte Rosa 2013“ gdje je ispenjao deset vrhova viših od 4000 m, što još nikome iz Hrvatske nije uspjelo.

 

 

 

Informacije o događaju

Početak događaja 04.11.2022. 18:00
Završetak događaja 04.11.2022. 20:00
Zadnji dan za prijavu 04.11.2022.
Broj slobodnih mjesta 27

Sva mjesta su popunjena. Više ne prihvaćamo rezervacije za ovaj događaj. Za informaciju o sljedećem terminu upišite se u newsletter.

Copyright © 2024 Veseli izleti. Sva prava zadržana.