Veseli izleti - Konji osjećaju naše emocije
Subota, 08 Prosinac 2018 13:45

Konji osjećaju naše emocije

Piše:
Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

Konji su uzdigli ljudsku rasu na viši civilizacijski nivo. U suživotu s ljudima, naučili su tumačiti izraze lica, te mogu raspoznati i osjetiti sve naše emocije.

 

Konji su pored majmuna i delfina, jedine životinje koje komuniciraju s ljudima pomoću znakova. Predivan je osjećaj jahati u grupi. Stvara se neopisiv osjećaj zajedništva i povezanosti nas ljudi i konja. Svi postajemo jedno. Jašući kroz predivne krajolike, imat ćemo priliku napraviti pauzu u seoskom gospodarstvu i odmoriti. Degustirat ćemo sir, vino i pršut. Laganim tempom, nastavljamo put do mora, i tu počinje pravo uzbuđenje. Skidamo s konja nepotreban teret, sedlo, deku, uzde. Presvlačimo se u kupaće kostime, zajašemo konja potpuno slobodni, i krenemo u more. Konja držimo za grivu, ali bez brige, ne boli ga. Konju je izvan vode samo glava, a mi smo mu na leđima. Prepuštamo se da nas vodi. Istinski je užitak u moru osjetiti povezanost s tom velikom plemenitom životinjom. Konj osjeća naše emocije i vraća nam. Uistinu, to je poseban emotivan trenutak, koji ćete pamtiti cijeli život.

 

Nekoliko zanimljivih činjenica o konjima:

 

- Arapski konj je najstarija pasmina i smata se prethodnikom svih ostalih čistokrvnih pasmina
- Konji mogu spavati ležeći i stojeći
- Obično žive 20-30 godina, a poniji mogu živjeti i preko 50 godina
- Kada su u stadu u divljini, dok jedni spavaju, drugi konji uvijek čuvaju stražu

 

Zbog sigurnosti, a i da bi naše zadovoljstvo bilo potpuno, s nama je cijelo vrijeme nekoliko trenera jahanja s višegodišnjim iskustvom. Oni nas upoznaju s konjima, njihovim životima, navikama, govore o kulturi i povijesti mjesta kroz koja prolazimo.

 

Izlet u pripremi

Prepustite se i iskusite istinsku povezanost čovjeka i konja. Dođite s društvom, uživajte u domaćoj hrani, šetnji prirodom, saznajte puno o konjima i okušajte se u jahanju! Konji osjećaju naše emocije, mogu tumačiti ljudske izraze lica, te nas čitaju kao knjigu.
Sljedeći dan idemo na treking na najviši vrh Istre, s kojeg nam se na dlanu pružaju fantastični vidici na sve strane. Grad Rijeka i Kvarnerski zaljev, otoci Cres, Krk, Istra, a za lijepog vremena pogled seže do Austrijskih Alpi, Talijanskih Dolomita i Venecije.

 

 

Vlado Matijević

Planinarski vodič

 

Putovanjem stvaramo dobra sjećanja, a sjećanje je nešto najvrijednije što čovjek može posjedovati. Zato putujmo, i stvarajmo dobra sjećanja :)

https://veseli-izleti.com/
Više u ovoj kategoriji: « Povratak prirodi Otok Cres »

Newsletter

newsletter vrzenica

Ako želiš istražiti ljepote Jadranske obale, otoke, planine, skrivene izvore, a imaš samo jedan ili dva dana i ne želitš zalutati, potreban vam je vodič. Tu sam da vas povedem u avanturu :) Odlično poznajem prekrasne zakutke Lijepe naše, kroz koje ću te povesti na mjesta gdje zastaje dah.

Pročitaj više...

Slobodno me nazovi

vlado matijevic

Imaš neko pitanje? Slobodno me nazovi. Rado ću ti odgovoriti.

Zanima te neki izlet, a nisi sigurna/siguran imaš li dovoljno kondicije? Što ponijeti?

Slobodno me nazovi ili piši, biti će mi drago da ti mogu pomoći :)

Mob: + 385 95 913 6753
Ponedjeljak - petak od 09-19 sati.

Pročitaj više...

Vlado je pronašao način da živi od hobija kojeg voli

 Kalendar događanja

Listopad   2023
M T W T F S S
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31